There was an error in this gadget

Adidas + Kirin + JFA Part 3


Ahaks..aku ade baju ni..terbaik dari ladang..item paling cantik dari adidas kirin..arap2..ade banyak lagi barang2 yang cantik seperti ni lagi...

MrRahmat™

Live Stream

assalammualaikum..selamat pagi..adeh..pagi2 lagi kaki aku dah kebas..tak la kenapa..arap2 xde pape la.takut tol aku..arini aku dah belajar satu perkara baru..kalo korang nak pelawat blog korang dari luar negara..korang guna live stream dari facebook..letak je url kat situ..nanti bertubi2 pelawat dari luar masuk..view korang nya blog..

Ape Barang Eropah

Member aku skang dah selalu cakap..ape barang eropah..asik eropah je..xbosan ke??hahaha...skang dah kurang layan eropah dow..aku duk layan asia je.duk kumpul barang2 dari japan..huhu..nasib bundle je ade jual barang2 ni...umah aku dah banyak koleksi barang2 japan...skang tengah nak cari yang pelik2 je..fred perry pun dah ade...sang nak cari baju fred perry lagi..aku kumpul barang fred perry bukan sebab aku skinheads..keunikan lambang fred perry tu buat aku tertarik..asik baju2 baru je..bosan la aku..layan bundle je..baju baru same gak..tak semesti nya baju baru tu original..kadang2 made in china gak..kalo usha bundle..100% original..cuma barang terpakai je..wtf..

MrRahmat™

Green Street Hooligans Info



Green Street is a 2004 British/American independent drama film about football hooliganism inEngland. It was directed by Lexi Alexander and stars Elijah Wood and Charlie Hunnam. In the United States and Australia, the film is called Green Street Hooligans, while in the United Kingdom it has the title Green Street after initially being called Hooligans. In other countries, it is called Football Hooligans or just Hooligans. In the film, an American college student (Matt Buckner — played by Elijah Wood) falls in with a violent West Ham football firm (the Green Street Elite) run by his brother-in-law's brother and is morally transformed by their commitment to each other. The story and screenplay were developed by former hooligan turned authorDougie Brimson.
Throughout the film, the Green Street Elite fight other "firms" such as Tottenham Hotspur's Yid ArmyBirmingham City's ZulusManchester United's Red Army and Millwall's Bushwackers.
A sequel called Green Street 2: Stand Your Ground, was released straight-to-video in 2009.

Contents

 [hide]

[edit]Plot

Matt Buckner is thrown off his journalism course at Harvard University after cocaine is discovered in his room. However, the cocaine belongs to Jeremy Van Holden, his roommate. Buckner is afraid to speak up because the Van Holdens are a powerful family, and Jeremy pays him $10,000 for taking the fall. Matt moves to the United Kingdom to live with his sister Shannon, her husband Steve Dunham and their young son, Ben. There, Matt meets Steve's brother, Pete, a loud and thuggish Cockney who runs a local football hooligan firm - a group of football supporters that arranges fights after matches - and teaches at a local school. Steve asks Pete to take Matt to a football match between West Ham United and Birmingham City, though Pete reluctant to take a "Yank" to a football match, because of the xenophobic nature of his friends. He is persuaded only because Steve will give Matt money. After defeating Matt in a fight, Pete decides to take him after all.
Matt meets Pete's friends and his firm in the Abbey, their local pub. His friends all make friends with Matt, with the exception of his right-hand man, Bovver. After a few pints of lager, they head to Upton Park for the match. On his way back to the underground, Matt is jumped by threeBirmingham fans, who nearly give him a 'Chelsea Grin, but is rescued by some GSE members, who are on their way to a larger fight. Though grossly outnumbered, the GSE manage to hold their ground until reinforcements chase off the Birmingham firm. Matt does well in his first true fight and is inducted into the GSE. After a row with Steve, Matt moves in with Pete, and the two exchange stories. Later heavily outnumbered by Man United fans, the inferior numbered GSE overturn odds. It is soon revealed to Matt that the GSE's sworn enemy is Millwall's firm, led by Tommy Hatcher, whom Bovver makes negotiations with after getting jealous of Matt. After one of the members of the firm see Matt meeting his father, a renowned journalist for The Times, for lunch, they assume Matt is a "Journo" as well. Bovver informs Pete about this, and, when Steve finds out, he goes to the Abbey to warn Matt. Matt finds out that Steve used to be "The Major," of the GSE. When Steve was The Major, the last game he went to was against Millwall, to which Tommy Hatcher brought along his 12-year-old son, whom Tommy had raised to be hard. The son was killed in the ensuing fight. Since then Tommy Hatcher "lost it," and blamed Steve and the GSE for his son's death. After seeing this happening, Steve left football hooliganism for good.
At that moment, Bovver arrives, and there is a big argument in the Abbey, in which Bovver comes out humiliated. Infuriated, he goes to Millwall's local and asks Tommy Hatcher to attack The Abbey. Initially reluctant, Tommy Hatcher agrees upon learning that Steve is there. The Millwall firm crash the Abbey, and petrol bomb the bar. Tommy Hatcher confronts Steve Dunham. Steve's attempt to convince Tommy Hatcher he is no longer involved in the GSE only reminds Tommy Hatcher of his son, and he stabs Steve in the neck with a broken bottle, telling him "If you die tonight, you and me are even." Bovver, who had been knocked out by Tommy Hatcher, comes round just in time to help Steve. At the hospital, Pete blasts Bovver for his betrayal. In the aftermath, the two firms meet near the Millennium Dome for an all-out brawl. Matt and Bovver show up to fight for the GSE, but during the fight, Matt's sister, Shannon, turns up with their son, and are attacked by a Milwall hooligan. Matt and Bovver come to their rescue. Pete notices that Tommy Hatcher is approaching the car, and distracts Tommy by taunting him to "finish him off." When Tommy Hatcher declares to have finished with him, Pete then declares that Tommy Hatcher was to blame for his son's death, having failed to protect him ("He was your SON!"). Tommy Hatcher, driven to insanity, attacks and kills Pete, all the while shouting out a variation of the words to the chant 'Only a poor little Hammer,' using it as an analogy for Pete's condition. The fight completely halts at this point, and Tommy Hatcher is eventually pulled off Pete by some of his friends as he breaks down in tears. Everyone on both sides gathers around Pete's dead body in shock, with Bovver sobbing at his side.
Matt returns to the United States and confronts Jeremy Van Holden in a restaurant toilet, where Jeremy is snorting cocaine. Jeremy arrogantly tells Matt to leave. Matt then pulls out a tape recorder and plays back what Jeremy just said, including their discussion about how the cocaine in Matt's room was Jeremy's, saying that it is his "ticket back to Harvard." Jeremy lunges at him to try and get the tape, but Matt casually reverses the attack and raises his fist as if to punch Jeremy. He does not do so, but instead walks out with a smile as Jeremy collapses to the floor, defeated. The film ends with Matt walking down the street outside the restaurant singing "I'm Forever Blowing Bubbles."

[edit]Cast

[edit]Cultural context

The name of the firm in film, the Green Street Elite, refers to Green Street in the London Borough of Newham, where West Ham's home stadium, Boleyn Ground (more commonly known as Upton Park) is located. West Ham is supported by one of England's notorious hooligan firms: the Inter City Firm (ICF).[1] Although Green Street has received some criticism regarding the exaggerated level of violence shown between the firms in the movie, the cultural validity of the script is rooted in anthropological studies of firm behaviour.

[edit]Critical reception

The film received mixed reviews upon release with casting and character accents being amongst the main criticisms. It scored 46% on movie website Rotten Tomatoes,[2] and it scored 55% on the website Metacritic.[3] Roger Ebert gave the film a very favourable review.[4] The film has developed a cult following in recent years.

[edit]Awards

Lexi Alexander won several awards including Best Feature at the LA Femme Film Festival, Best of the Fest at the Malibu Film Festival, and the Special Jury Award at the SXSW Film Festival.

[edit]Sequel

Green Street 2: Stand Your Ground was released straight-to-DVD in March 2009.
The film does not star most of the main cast of the first film, but rather focuses on Ross McCall, who played Dave in the first film. The plot has Dave, who was caught from the fight at the end of the first film, in a prison where he must fight to survive.

Page Facebook Tuk Blogger

http://www.facebook.com/pages/Blogger/168975893133495

yang mane ade facebook tu..meh la like this page..pastu promote blog korang kat situ..

JFA + Mickey Mouse Part 2


ahaks...smart kan?nanti aku upload member aku nya baju..lagi smart dari ni..

Code Radio JiwangFm


copy paste dan install..senang je..

amat

aaa

test

aaa

test

aa

JFA + Mickey Mouse

bila la aku nak dapat baju macamni..aduhai..cepat2 la masuk malaysia..nak g jepun xde duit..sob..sob..baju fav ni weh..

Symbol , JFA Logo , JFA Mascot



ahaks..gambar kiri tu smart..aku dah ade t-shirt jfa adidas kirin dengan gambar mascot tu...

Tension

KEnapa la aku rase tension sangat bila air menyumbatkan telinga aku..rase serba xkene je...ntah la..aku rase macam phobia sangat kalo air masuk dalam telinga..sebab 2 tahun lepas aku penah kene gak macamni..pastu xkuar2 gak air tu..pastu aku g clinic..check..doctor cakap telinga aku kotor sangat..macam ade darah dalam telinga aku..alahamdullilah..skang tinge aku dah kembali ok..

Chelsea Squad

will.i.am, Nicki Minaj - Check It Out

Terima Kasih

Terima kasih pada semua yang sudi follow blog aku..thansk jugak pada semua yang wish birthday aku..

2 JFA Cartoon

ahaks..akhirnya dapat gak cartoon JFA...petang tadi aku pasar malam jalan tar..fuh..penuh dengan makanan je...tapi tiada bundle di sana..sebab target nak pegi jalan tar..just nak cari bundle je..tapi semangat bundle punya pasal..dari campbell aku jalan kaki pergi ke kotaraya..sebab disitu ade 2 kedai family bundle..sampai sane je terus duk belek2 baju..lenguh je tangan rase..haha..tapi dapat sehelai je baju jfa kirin..fred perry tak ade..then dari kotaraya..pergi ke campbell balik..sebab aku parking kete kat sane..betapa jauh nya aku jalan kaki arini..then aku ingatkan nak pegi chow kit..sebab member aku nak beli kasut dekat sane..otw nak g sane..ternampak dua bundle berdekatan dengan hospital kuala lumpur...pusing punya pusing.tapi xjumpa parking..nasib ade parking berbayar..so..terpakse la jugak kan..semangat bundle nya pasal...1st kedai pegi kedai dah cantik..susun baju dah cantik...tapi satu barang pun xberkenan di hati..then pergi ke kedai kedua..selang berapa kedai ntah..xpasti..di situ aku jumpa jersey japan yang baru..memang lawa sangat..tapi xleh nak beli..sebab tu limited edition nya..then..aku pun cuba la nasib tgk2 t-shirt..belek punya belek..dapat kirin adidas..then dapat JFA gambar burung gagak..memang smart sangat...aku pun tak de banyak cite..terus sangkut kat suar aku je..haha...kuar dari kedai tu..beli la dua helai baju JFA..kalo nak diikutkan..bnyk barang adidas kirin dekat situ..tapi disebabkan duit xseberapa...bawak dua barang je..ade dalam 7 helai lagi aku xamik.kalo orang xtau lagi..maybe aku akan pegi sane minggu depan...then pergi kedai ke 2 belakang kuala lumpur internatiol hotel...ingatkan tiada barang kuar..tapi disitu ade banyak sangat barang2 adidas kirin..dekat 10 helai..tapi aku dapat bawak 4 helai je...sebab duit xmencukupi..T_T..next time nak pegi sane lagi..nak sebat semua baju2 kirin adidas..bajet dalam rm150 la...

Fred Perry

ni ha nak cite sikit..aku beli barang2 fredperry xsemesti aku ni skinheads...aku beli barang2 fredperry sbb baju susah nak dapat..kalo dekat   butik baju fred perry rm4++..mahal la..orang macam aku mane mampu nak beli..lagi satu aku beli fredperry sebab dulu member2 aku ramai skinheads..patut nya time tu aku dah merasa pakai baju semua ni..tapi disebabkan aku xkeje..nak beli barang pun xmampu...mase tu tahun  1999 2000 2001 2004.time ni aku xde duit sebab xkeje lagi..skang dah ade duit...aku beli fred perry sebab dia nya lambang melambang kan baju tu..baju fred perry nampak ringkas sangat..sesuai pakai tuk bersukan dan berjalan2..

Thank You All

Terima kasih pada semua  yang wish my birthday..rase tua lak diri aku ni..hahaha..tapi ape2 pun..thanks..aku dah dapat hadiah sweater fred perry semalam..aku xnak pape adiah..kalo aku nak pun bukan orang nak bagi..so..xpayah..

MrRahmat™

Genap 24 tahun

assalammualaikum...Skang dah kul 12 lebih..makna nya dah genap la umur aku 24 tahun...fuh..kejap je rase..makin lame..makin meningkat umur aku..aku baru je dapat sweater fred perry petang tadi..fuh..lame tol aku cari sweater ni..rase macam dapat gift sempena  birthday lak..hahaha,,walaupun bukan orang yang belikan..tapi aku rase puas.sebab dapat ape yang aku inginkan.sebab aku cari memang susah nak jumpa...berkat kesabaran aku..akhir aku jumpa gak..

JFA + Kirin Adidas

Dekat aku je ade 16  t-shirt kirin adidas pelbagai kaler dan lambang..ade satu baju keeper japan..satu baju hujan adidas kirin..skang still nak cari lagi..belum kira lagi abg2 aku nya barang..dah tergila2 baju JFA..xkesah pun xdapat baju adidas kirin..tapi yang penting ade lambang JFA

Dota

Assalammualaikum..selamat malam semua..aritu aku ade nampak satu blog perempuan cite pasal dota..dia kate ape la yang best sangat dota ni...sampai orang laki leh duk berjam2 depan pc..just main game dota..dan orang perempuan pun nak belaja main dota...so..aku kat sini nak bagitau la..aku sarankan pompuan jangan la main dota..seperti mana yang kite tau..sekali main game dota...paling awal abis pun 30 minit..paling lame main dekat dua jam..kalau nak ikut kan ..semua game yang kite main semua nya pening...kalo dah minat.mane ingat semua tu..pendek cite.semua game memeningkan..

Katy Perry Thinking Of You HD

Katy Perry - Firework

The All-American Rejects - It Ends Tonight

The All-American Rejects - I Wanna

will.i.am, Nicki Minaj - Check It Out

Waiting for the End (Official HD)

Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)

Pinggang Sakit

Assalammualaikum..selamat pagi..pagi ni aku xde mood betul..pinggang aku sakit dari semalam..tak la kenapa..maybe semalam salah angkat barang kot...nak tunduk pun rase sakit sangat...arap2 xde pape la..just sakit biasa je.

Xpert Eleven

Xpert Eleven

Hanya Lagi dua Team je..Please la weh..tlg la support sikit..aku buat ni sebab nak kasi fair je..nak masuk league lain..semua dah season 5 ke atas..semua player baru..masuk league..semua team baru..player baru....liga baru..

Kirin Adidas JFA And Fred Perry

Seperti biasa..kalau aku pegi bundle..dua barang  ni akan aku cari dulu..lepas ni kalo timbul minat aku..aku nak beli baju UNIQLO plak..tadi banyak betul barang2 dari UNIQLO..Tapi Minat tak sampai lagi..so..aku biarkan dulu..lepas ni aku nak pegi klang plak..nak jalan2 sambil usha bundle dekat sane..idop aku penuh dengan bundle..ari2 duk pk bundle mane nak pegi..hahaha....skang ni dah memang gila bundle..jumpa je bundle..xkesah la kedai tu kecik or besar..tetap akan singgah..kadang2 kedai kecik tu banyak barang pelik2...kedai besar xde barang nak di bawak keluar..so...kira ikut nasib jugak la..aku tau memang bundle ni barang dah terpakai..barang  orang yang dah guna..tak baru macam kat butik2..haha..tapi pk secara logik la...kalo kite beli fred perry dekat butik..arge dia dekat rm534.00 bagi orang yang macam aku...mane la mampu nak beli..so..bundle la jawapan dia..untung nasib dapat fred perry yang pelik2...yang boleh dapat dengan arge rm30 paling mahal...lagi satu..korang penah dengar ADIDAS KIRIN??xpenah kan..dan kat  butik adidas sekitar kl..tak de barang2 macamni..ADIDAS KIRIN ialah sehelai t-shirt Tuk fans2 bola Sepak Jepun..dekat butik tiada barang2 ni..so kat bundle banyak la barang2 ni..arini je aku dapat 4 helai baju ADIDAS KIRIN.semua ade Tag Adidas dengan        
Kirin.so..nak di pendek kan cerita..ADIDAS KIRIN ni memang original Adidas...dan KAdang2 Dekat butik pun belum tentu lagi original adidas...masuk2 je butik...Kalau tak tgk betul2...Mesti dapat Adidas Made In China...Kan dah rase rugi??

Bandar Baru Ampang

assalammualaikum...selamat malam semua..lame tol aku xupdate blog ni..arini sungguh penat dari kajang terus pegi ke ampang..lepas tu ke selayang...then balik...sampai umah dalam 8.30 mlm..sungguh tak ku sangka..akhir nya aku pegi jugak ampang..sudah sekian lame aku xpegi sane..rase2 dekat setahun dah..ntah tak tau kenapa member aku duk cakap nak pegi ampang..nak cari bundle nya pasal kan..dulu aku pegi ampang sebab ade niat lain..skang ni kemana aku pegi..mesti aku pk bundle je..tak de mase dah nak pk pasal sape2..biar la semua berlalu..yang penting aku xkacau idop ko..dan ko xperlu la kacau idop aku..anggap je aku pegi ampang sekadar nak cari bundle...arap2 la aku xdapat jumpa ko di mana2..biarla kau buat hal ko..dan aku buat hal aku...walaupun tempat yang aku pegi tadi memang dah dekat sengat ngan umah ko...tapi xde terpikir nak lalu situ...damn..i hate u..im really2 hate u...

Apa Pun Tak Boleh(APTB)

APTB tol...macamtu ke main..memang xkan menang la..anelka xde ape...drogba lagi la...dua2 ni dah patut xpayah bagi main dah...lebih2 lagi anelka..lagi ok ramires dari anelka..cb tol acheolotti..ape punya formation la guna..

Black Eyed Peas - Don't Lie

Dewa 19 - Separuh Nafas [orig Vclip]

dewa - separuh nafasku



lagu kesukaan weh.

Pupus-Dewa

Xpert Eleven

MrRahmat™

Xpert Eleven

Xpert Eleven

Wah

Wah..networkblogs update sungguh pantass..terbaik..kalo  x..nak kene tunggu sehari dua baru update..wtf.nice

Me

My Page : http://www.facebook.com/pages/MrRahmat/100959383304667?ref=sgm
My Twitter : http://twitter.com/matkaldr
My Blog : http://mrrahmat.blogspot.com/
My Ym : matkaldr24@yahoo.com

MrRahmat™

Pagi Khamis

Assalammualaikum semua..selamat pagi..ari ni aku rase bersemangat sangat..semalam aku tido kul 8 malam..pagi ni aku bangun kul 6.45 pagi...haha..dah lame xtido awal dengan bangun awal...rase macam best sangat..free je pale otak ni..pagi2 ni aku pegi isi minyak kete...terus beli roti ranai petak dua keping...balik je nampak orang xcident...pagi2 lagi dah xcident..kesian dow tgk..rase orang tu nak pegi keje kot...ntah..sian dow tgk..sampai je umah..aku ingtkan nak makan sorang je roti canai ni..adik aku baru bangun tido lak..kalo tau dia bangun awal..leh aku beli banyak sikit..tapi tu la..kene la share dengan dia..

test

ahaks

MrRahmat™

MrRahmat™

Eeeiii

xsabar nya rase nak pakai baju fred perry tu...finaly aku dapat gak fred perry...skang nak cari lagi baju fred perry yang di idam2 kan...walaupun bundle...tapi aku puas ati..sebab dapat barang ape yang aku nak..baru je rm20..nampak baru lagi...dari beli bundle yang dekat rm600 tuk baju sehelai je..tak ke tak masuk akal nak beli...

MrRahmat™

Bundle Seharian

Start pukul 12 tengahari tadi..sampai skang..aku baru je sampai umah...semua cari barang2 bundle..keh keh...bermula dari kajang..aku singgah tiga bundle...terus ke selayang..di selayang ade satu bundle..lepas itu terus ke rawang..di rawang banyak jugak bundle yang aku singgah...4 bundle di selayang...semua pegi tidak hampa..ade baju yang aku inginkan...sesudah rawang..aku singgah ke bukit cheras plak..ala..dekat2 ngan kedai chicken chop yang pemes tu..ade satu bundle dekat situ..dapat baju t-shirt fred perry memang size aku..dan aku memang ingin fred perry macamtu..then aku skang nak cari sweater fred perry lak..hope aku dapat ape yang aku nak...

MrRahmat™

2 weeks

Dah dua minggu aku rancang nak pegi usha bundle dekat selayang.tapi mesti ade halangan..tak tau la kenapa..maybe kalo ade rezeki..esok aku akan pegi selayang..pastu g rawang..pastu masuk keramat..then balik..tapi sebelum tu aku akan pegi kajang dulu...round2 satu kajang..semua hanya mencari bundle..aku pun tak tau..kenapa dah jadi gian nak cari barang2 bundle..tapi ok gak..dari aku membazir duit beli benda2 yang tak berpaedah..baik aku beli pakaian tuk diri aku.walaupun sekadar barang terpakai..tapi bila jumpa barang yg kite inginkan..terasa puas ati sampai rase nak melompat2...bende yang kite cari memang xkan ade dekat kedai atau butik2 yang disangkakan original..tapi tak semesti nya brg yang kite beli tu semua barang2 original..

Putrajaya

PAgi tadi aku pegi putrajaya..walaupun xbiasa bangun pagi..tapi kene bangun jugak..kul 6 aku gerak dari umah aku...mase tu  gelap lagi...dengan tak tido dari semalam..aku keras je nak drive pegi putrajaya..mase tu hujan lebat gak..laupun susah nak nampak jalan..tapi drive ikut hati..berdasarkan lampu kete yng xberapa banyk ketika itu..adeh..alhamdullilah..aku selamat sampai dan pulang..aku sampai umah pukul 1 lebih..aku tertido sampai la pukul 6..letih nya pasal sebab semalaman xtido..

Tak Cukup Tido

Aduhai..aku dari semalam xtido ni..tadi ingatkan nak tido kul 12..baring nya baring..dah kul 3 pagi..mate xngantok...menguap xde langsung..erm...skang dah kul 4 lebih..ase nak tido..tapi takut telajak je...sebab kul 6 aku nak g putrajaya ni..xtau la macamne nanti..kene beli air nescafe banyak2 ni...dah la nak drive jauh..arap2 selamat la perjalanan aku..amin..

Program

Esok pagi2 aku kene pergi putrajaya..teman parents aku ade keje sikit...kul 6 lebih nak bertolak dari tempat aku..takut jalan jam...ye la kan..tempat gov...mesti bz nya...kejap lagi nak set jam kul 5.30..takut terlajak tido je..hehe..dah lame kan xbangun pagi..biasa la tu..sape yang ade sekitar putrajaya esok..meh la jumpa k...

MrRahmat™

MrRahmat™

Nightmare

assalammualaikum..selamat pagi semua..memang pelik..tp tu la semenjak dua menjak ni..aku asik mimpi kete abg aku ade masalah je..semalam aku mimpi kete abg aku kene bawak arus banjir.xtau la kenapa macamne leh mimpi macamtu.mase tu ati aku susah sangat..sebab aku yg drive kete tu..tau2 lesap mcm tu je..sebab kene bawak arus air..lame gak mimpi tu..sampai terjaga aku..baru  yang aku sedar..aku cuma bermimpi je..punya la lega.bila aku tau kejadian tu sekadar mimpi je..

MrRahmat™

Nothing To say

aku tak tau ape nak tulis..tapi aku just nak tulis selamat malam semua..aku xtau ape nak buat dah..bosan betul malam ni..skang dah kull 11 lebih dow..tapi petang tadi aku dah tido..macamne nak tido ni.adeh..aku ingatkan bola arini...xsangka lak bola esok..sob sob..

15 minit

fuh..sampai jugak akhir nya aku kat umah..aku baru je balik dari kl..lepak ts...tgk cite TAKERS...bole tahan la cite dia..banyak aksi...tgk kul  2.15 tadi..abis kul 4 lebih..bergegas ke tempat parking..nak balik cepat..sebab kalo lambat sikit..jalan mesti jem..damn..i hate fucking jammed..sampai umah 15 minit...esok kembali pada biasa..setelah lame bercuti..kehkeh..

kalau la korang jumpa barang2 ni..tlg la bagitau aku k...aku nak sangat...






MrRahmat™

Sweater UNIQLO and Tommy Fringer T-shir Bundle

Aku baru je lepas balik dari  bundle taman suntex..ade pasar malam.dah rembat satu sweater UNIQLO yang skang duk heboh2...Barang nampak baru lagi..cuma barang bundle je..original jepun..rilek je bole beli rm5..hahaha..so..condition barang still cantik lagi...kenapa perlu susah2 nak beli barang butik?kepuasan?kalo barang dorang lebih kurang je..kat bundle tadi banyak barang dari UNIQLO yang pelik2...cuma xsampai lagi minat nak beli barang2 dari UNIQLO...seperti biasa..kalo xbeli makanan dekat pasar malam..memang xsah la kan..ari ni aku beli kaki ayam goreng.peh..setiap minggu beli..terasa gian lak nak makan..memang setengah orang xske kaki ayam..sebab dorang anggap kaki ayam tu kotor..ingat ayam yang kite makan tu bersih sangat ke??hahaha..damn...rugi kalau xmakan kaki ayam..sebab kat sekor ayam..kaki ayam ade dua je..benda limited....

Story

ahaks..dulu idop memang rudeboys gila...1st overnight dekat kl 1999 nak masuk 2000 mase tu umur aku baru 14tahun..mase tu sibuk sambut y2k..time tu budak2 aku xkenal lagi bab2 underground..just follow..tapi mase malam tu aku dan dua orang lagi member aku overnight dengan budak2 skinheads mane ntah...lepas tu baru la kenal music Oi! Ska , Punk ..masuk tahun kedua overnight lagi..pegi malam..balik esok pagi..mcm2 orang aku jumpa..yang tido tepi jalan..baring2 tepi jalan..aku dulu pun ikut dorang gak..pegi lepak bb..xtau ape motif hanya sekadar tuk calebrate new year or merdeka day...countdown with my friend...lepas tu xtau nak buat ape..bazirkan mase tgk orang bergado..orang yang duk dea BB tu ramai sangat..korang bayangkan la..pukul tujuh pagi kl dah terang mase tu,tapi masih ramai lagi budak2 dekat sekitar BB..hahaha...pengalaman idop aku la...

Sad

Assalammualaikum...selamat petang semua..tadi aku nak kuar pegi ts..tgk wayang..nak tgk cite takers...penuh bersemangat dah bersiap2...pegi bank nak kuar kan duit..last2 atm mesin xdapat nak detect kad aku..arghhh..tension betol..dah la skang xde duit..bank  pun xbukak..sob sob..malang tol nasib aku arini....

MrRahmat™

money boy?

wtf..macam2 la .ape nak jadi ngan dunia skang ni...

MrRahmat™

perubahan tentang diriku..

ha..ni lgi satu perubahan..dulu aku xtau ape2..bawak kete xreti..bawak motor xreti...tapi keadaan berubah 2 tahun yang lepas..member aku pesan kat aku.."mat..ko ade duit kan..ko pegi amik lesen kete..sampai bila nak arapkan kawan2 je."so..bermula la misi aku tuk buat lesen kete...aku benti keje...amik lesen dalam tempoh 2 bulan...dari ujian undang2..sampai la ke test jalan raya...aku focus dekat tu je...bace buku undang2 jalan raya..sampai kawan baik aku ajak aku kuar aku xnak..sebab  nak focus ngan ujian undang2 jalan raya..alhamdullilah..aku lulus ujian komputer ...mase tu rase bersemangat lagi nak terus kan..sebab lulus ujian undang2 kan..so..masuk bulan kedua...aku dengar ceramah tuk test jalan raya plak..ceramah tu makan mase 6 jam..tapi di sebab orang yang bagi ceramah tu kasi pelepasan..so..jadi la 5 jam..lepas tu buat pertama kali dalam idop aku..aku bawak kete..mula2 just belajar di mane gear..di mana break..dimana clucth....then lepas seminggu tu.buat pertama kali jugak dalam idop aku..aku drive kete.mula2 main jalan lurus je...sebab nak kene ingat gear kat mane..clutch kat mane..brek kat mane..nak masuk gear macamne...then..semua dah hafal dalam mase 3 ari..masuk ari ke empat..buat pertama kali gak dalam idop aku..aku drive kete kat jalan besar...ase bangga sangat..bukan nya ape..sebelum ni aku duk tumpang kete member aku je..tapi perasaan ni lain sikit...aku yang drive kete tu..so..belajar dalam mase 16 jam sahaja...lepas tu belaja dekat tempat memandu..macamne nak benti di bukit..nak masuk parking macamne..semua la..masuk minggu ke 3..aku dah bleh ingat semua step...minggu ke empat aku test jpj..bangun pagi2 kul 7 lebih..ye la kan.sebelum ni aku xpenah bangun pagi...so..bangun pagi tu dengan semangat nya..sebab nak test jpj..syukur sebab aku xdapt 1st.xleh nak tgk orang..dapat kat tengah2..so..dapat la tengok orang buat macamne..sampai la giliran aku plak...aku kene test ke jalan besar dulu..masuk kete..bagi salam dekat abg jpj tu...dia xbanyak cakap...cuma sekadar cakap..bawak kete tu elok2..jgn accident dah la..so..aku pandu la kete dengan cermat..mula2 rase janggal gak..lame2..rase macam dah biasa...semua nya lepas ...sampai di satu trafic light nak balik..jpj tu cakap kat aku.."stand by gear 1 dan tekan brek.." start dari situ la..jpj tu dah mula berborak dengan aku...dia tanye aku tinggal mane..keje ape...semua la..aku cakap dengan nada yang slow..nada hormat..sampai je di tempat test.jpj tu kasi aku result..aku dapat 16/20 dalam ujian jalan raya...aku dengan berbesar ati..bangga..sebab dapat lalui perkara yang agak rumit bagi aku..lepas tu jpj tu cakap..pegi tunggu dekat sane (tepi bukit) untuk test bukit,parking dengan lagi satu tu ape name nth..aku dah lupa...mase ni aku lagi gemuruh..takut xlepas kat bukit..sebab kat sini..kalo failed satu..sekali gus aku failed semua..aku pun perhatikan orang buat..sebab ape yang aku tgk tu..semua nya akan aku lalui kejap lagi..selang 20 minit berikut nya..tiba la turn aku lak tuk wat ujian tu...aku pun dengan rase gemuruh sikit...buat test bukit...aku rase confident sikit nak drive..sebab dalam ati aku..(pompuan , makcik , pakcik) bole lepas ujian ni..xkan aku xmampu??selepas lepas dari ujian bukit.aku pegi parking..serah kad test kat jpj..masuk ujian parking..alhamdullilah..ape yang aku belajar  cara2 nak masuk parking dengan betul..semua nya aku ingat...lepas je kuar dari parking..aku rase aku dah macam lulus dari ujian ni.walaupun ade lagi satu ujian..tapi ujian tu bole di kate kan senang..dari bukit or parking..lepas aku lepas dari ujian ketiga..aku rase gembira macam nak melompat..bertapa happy nya aku..sebab aku lulus dalam 3 ujian ni...tapi kesian kat member aku(kenal dekat situ gak) dia failed dekat bukit..aku naik bukit..dia kat sebelah aku..aku lepas bukit..di kebelakang..erm..tu rase kesian sangat..ingin tenangkan ati dia..aku belanje dia makan..(dalam ati tengah happy sangat)..selesai la sudah dengan amik lesen kete..selama dua bulan aku harungi ari2 yang sukar..akhir nya aku dapat ape yang aku nak..ape yang xde dalam idop aku...kunci mase depan aku...bulan enam dua tahun lepas..aku dapat semua nya..alhamdullillah...syukur...selepas tu..kebetulan lak abg aku baru je beli kete..so..aku bawak kete abg aku ari2..untuk belajar biasakan diri...bnyk calar gak kete abg aku...sebab xbiasa lagi kan..lepas 6 bulan aku biasa kan diri..masuk bulan ke tujuh..aku dah bole bawak kete 80%..bermula la perubahan idop aku.sebelum ni nak pegi cc.aku tumpang orang..lepas ade lesen kete..aku pegi sorang2 g cc...mase tu aku xberani lagi nak bawak kete g kl..lepas setahun lebih..mase tu puasa tahun lepas..buat pertama kali aku drive gi kl memalam..mase tu nak date ngan seseorang.ops..aku xleh nak kasi tau sape name dia...mase tu aku balik kul 4 pagi..hahaha...thanks syg..disebab kan ko..aku lalui pelbagai alam baru..huhuhu..lepas tu..aku dah berani kuar g kl...aku g jemput "dia" kat rumah..ha..mase aku kuar ngan "dia" aku rase diri aku dah berubah sangat..mane tak nya..sebelum ni aku xpenah tgk wayang..buat pertama kali dalam idop aku..aku tgk wayang ngan "dia" mase tu cite papadom..hakhak..korang bayangkan la..cite papadom tahun lepas..selama 22 tahun aku xpenah jejak ke wayang..tu la pertama kali nya..thanks lagi sekali..skang ni aku dah berani tgk wayang sorang2...then ade lagi satu...dulu..kalo nak makn mcd..lalu je depan mcd..tgk je orang makan..rase nak singgah je...tapi malu sangat..tak tau nak order ape..order macamne..semua nya aku xtau..tapi selepas aku kenal "dia" gak,,aku belajar semua tu..cara2 nak makan mcd..cara2 nak order dekat mcd...disitu la bermula nya kehidupan baru aku...selain tgk wayang...aku dah bole order mcd duk makan sorang2 dekat mcd...hahahahaha..thanks a lot..thanks sangat2..aku akan ingat semua tu..tapi skang "dia" dah tinggalkan aku..so..tinggalkan la aku sorang2..nasib ade kawan aku kenal sejak dari bangku sekolah lagi..skang ni mane aku nak pegi..aku mesti bawak dia..sebab dulu time aku susah..member aku ni yang tlg aku...bagi aku semangat..tak semesti nya aku ilang si "dia" aku xleh idop lgi..aku mesti kene terus kan idop..thanks..thanks for everything..i hope u happy dengan orang yang u syg...-end- salam...

Serba Sedikit tentang diriku part 1

kadang2 tu aku pun rase blur sangat..sebenarnya tertanya2..ape aku nak dengan internet?bila xonline rase macam bosan sangat..macam xcomplete idop aku seharian..tapi bila online lak..aku xtau nak buat ape..xtau arah tuju..nasib skang ade blog sendiri..leh la aku merapu seorang diri..

Serba Sedikit tentang diriku...

assalammualaikum...selamat petang..ni ha nak share skit..tentang diriku serba sedikit...aku ni seorang yang pendiam..xsuka bercakap..seorang pemalu...bila lepak2 ngan kawan2 aku..aku lebih suka berdiam diri..dari duk menyibuk bahan2 orang...tapi kalo orang tu satu kepala..leh bwk berborak..aku akan join orang tu...cuma yang aku tau diri aku..aku ni seorang pemalu..susah nak berborak ngan aku..kalo orang berborak ngan aku..100 orang tanye..satu je aku jawab..hahaha...aku lebih suka pk perkara yang akan datang..sebab aku tau..idop aku bukan sekadar arini je...esok masih ade lagi..lusa still ade lagi..so..aku pk dulu sebelum wat sesuatu perkara...tapi kadang2 tu xpk gak..ntah la...mane tak nya kan..manusia mane penah lari dari masalah dan kesilapan..aku suka pakse orang..selagi aku xdapat sesuatu benda yang aku ingin kan..selagi tu aku xkan duduk diam...aku jarang berputus asa..tapi bila dah give up..aku duk diam2..pendam masalah aku...pendam semua tu..tunggu ari yang bertuah tuk dapat kan balik...ntah la..ni la diri aku...

CAKAP TAK MAU JATUH,MUKA MACAM KEPALA BUTUH!!!

Kenapa la ade segelintir manusia belagak sombong..bila cakap sikit dia je yang nak betul..dia je yang ade..pendek kate..semua ape yang aku penah alami..dia pun ade gak..wtf..asal la orang macamni pun ade dalam dunia ni..cuma nak cari perhatian or whaT?haiz...orang macam ni sesuai la dengan perkataan ni...xbole nak mengalah langsung...bia la aku xde kawan macamni pun..yang penting happy sudah..aku pun bukan suka sangat nak campur hal orang..

Bosan

harini aku tak tau nak buat ape dow..bosan sangat..nak pegi tgk wayang rase macam malas je..tapi rase macam nak tgk wayang...tgk la petang skit macamne..semalam aku nak pegi tgk wayang..tapi malas..terus g jj cheras selatan..beli piza ngan adik aku...nak pegi cari bundle sorang2.rase macam malas je...xtau bundle mane nak pegi...ati lom terbuka lagi nak g bundle sorang2...hehehe...tapi satu mase nanti..nak layan gak bundle sorang..bukan ape..orang ramai xske barang bundle..sebab dah terpakai...konon bajet hot la..nak beli barang baru2..bagi aku la..bila ko belek satu2 baju or suar kat bundle tu..lepas tu jumpa barang yang ko nak..then pelik2..terus timbul rase kepuasan...dengan harga yang berpatutan...dapat baju yang korang minat..tak ke rase korang puas...lagi satu kite jimat kos tuk shoping....

Travie Mccoy - Need You

I know its not your fault, but I’m? a locked door
Anytime I’m a mess by someone before
And I wish that I, I could find a key
To unlock all the things that you want us to be
Let me open up and start again,
But there’s a safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time.
I said I need you,
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you

Call up the locksmith,
Tell him we need him quick
We’ve got a million keys,?
None of them seem to fit
While your on the phone,
Call up the clocksmith,
Cuz I could use some time,
Even the slightest bit
Let me open up and start again,
And break this safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time
I said I need you
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you

I’m thinking now’s? the time,
Maybe its time to go, if I gave you my heart, be gentle,
I’m tired of laying low, lets give the world a show
And when you know, you know,
And when you know, you know, you know
And when you know, you know, you know, you know
And that’s why I need time
I said I need you,
I need you to understand, you, you, you (x2)
I need you to understand (x4)
I need you (x3)
I need you, you, you

MrRahmat™. Powered by Blogger.